Werkwijze

Werkwijze

Heb je bepaalde klachten, die je gericht wilt aanpakken, wil je gezond(er) oud worden of weten hoe je de gezondheid van jouw lichaam kunt optimaliseren? Wat je wens of behoefte ook is; ik help je er graag bij! Maak een afspraak en met vier eenvoudige stappen gaan we van start:

Stap 1: eerste contact via de telefoon of de mail over jouw hulpvraag/klacht;
Stap 2: uitgebreid intakegesprek, incl. eenvoudige bloedtest en/of een Bio Resonantie Scan;
Stap 3: analyse van alle gegevens met als resultaat een behandelplan dat we bespreken;
Stap 4: begeleiding bij het – stap voor stap – volgen van het behandelplan. 

Gezonde leefstijl = de basis

Het aanpassen van je leefstijl zal doorgaans de basis van mijn advies zijn. Dat betekent niet dat je direct je hele leven moet omgooien of dat je niets meer mag eten. Wel is het belangrijk dat je gaat inzien, hoe je nu leeft, eet en beweegt en welke effecten dat heeft op je gezondheid en je welzijn. 

Het gaat dus vooral om bewustwording, zodat je vanuit dat inzicht en met concrete doelen voor ogen, bepaalde (kleine) dingen gemotiveerd kunt aanpakken en veranderen. Tijdens de consulten vertel ik je er graag meer over. Vragen? Bel of mail me gerust!

Biologische voeding, liefst uit de buurt

Naast een gezonde leefstijl is ook gezonde voeding een belangrijk pijler voor jouw gezondheid! De hoeveelheid nutriënten in onze voeding is de afgelopen decennia echter fors gedaald door uitputting van de bodem, versnelde groei van gewassen en de vele industriële bewerkingen die ons voedsel ondergaat. 
Algemeen advies is zoveel mogelijk te kiezen voor verse seizoensproducten en biologisch geteeld voedsel, bij voorkeur uit de buurt. Volgens onderzoek verdient een dieet dat rijk is aan groente en fruit en voldoende gezonde vetten de voorkeur. Dat draagt niet alleen bij aan een goede gezondheid, maar vermindert ook de kans op ernstige ziekten. 

Welke supplementen gebruik jij?

Welke supplementen gebruik jij en waarom? Dat is een vraag die bij de intake aan bod komt. Als je bewuste keuzes maakt in het gebruik van suppletie en de status in je lichaam regelmatig laat meten, voorkom je tekorten  én over-dosering, die eveneens tot klachten kan leiden. 

Er bestaan op het gebied van supplementen grote kwaliteitsverschillen. Dit uit zich onder meer in de hoeveelheid werkzame stoffen en in de opneembaarheid van natuurlijke/actieve of meer synthetische varianten. Neem je supplementen tijdens een consult gerust mee. Dan kunnen we inhoud en werking eens goed tegen het licht houden. 

Vaak tekort aan belangrijke vetzuren

Het is opvallend hoe vaak we een tekort aan belangrijke vetzuren, zoals omega-3, tegenkomen. Omdat de consequenties hiervan groot kunnen zijn, nemen we de meting hiervan doorgaans meteen bij de intake al mee. Een tekort aan omega-3 of andere belangrijke vitamines en mineralen kan tijdelijk zijn of al langdurig je gezondheid ondermijnen

Soms kan slechts één schakel in de keten ontbreken, waardoor totale processen spaak lopen en klachten, maar vaak ook schade aan weefsel of organen ontstaan. Altijd zinvol dus om van tijd tot tijd, de status in jouw lichaam eens nader te onderzoeken.