Meten = weten

Onderzoek & analyse

In mijn werkwijze spelen onderzoek & analyse een belangrijke rol. Ik vind het namelijk belangrijk dat we helder krijgen welke oorzaken er ten grondslag liggen aan je klachten. Gevoel is belangrijk, maar altijd combineer ik dit met diverse soorten regulier en energetisch bloedonderzoek, DNA-analyse, ontlastingsonderzoek en/of een Bio Resonantie Scan.

Het gaat erom dat we begrijpen wat er waarom in je lichaam gebeurt. Als dat duidelijk is, ontstaat er vaak inzicht en bewustwording en biedt het je ook de mogelijkheid om dingen aan te passen. Dan kunnen we met een gerichte aanpak aan de slag, waarbij we zowel kijken naar leefstijl, voeding als suppletie

Bloedonderzoeken

Er is tegenwoordig een breed scala aan bloedonderzoeken beschikbaar. Daarbij kunnen we vaak al met een eenvoudige vingerprik en slechts met enkele druppels capillair bloed aan de slag. Soms is wel veneus bloed nodig, maar kun je gewoon naar een prikpost in de buurt.  Onderzoeken die Flow & Balans veelvuldig uitvoert zijn:

  • Index omega-3 en ratio omega-6/omega-3;
  • Vitamine K2/D3;
  • Cardio metabool profiel;
  • EMB-test;
  • Voedselallergie of intolerantietest.

DNA-analyse: waar heb jij aanleg voor?

DNA-onderzoek is een onderzoek via het wangslijmvlies of speeksel, waarbij allerlei interessante kenmerken over jouw lichaam, maar ook aanleg voor bepaalde ziektebeelden en intoleranties in beeld gebracht kunnen worden. 

Zo krijg je meer inzicht in jouw sterke kanten, maar ook in jouw risico’s of aandachtspunten. Door alert te zijn op jouw specifieke aandachtspunten, kun je vaak gericht(er) problemen voorkomen. Kennis van je genen, helpt je doorgaans dus langer gezond te blijven!

Bio Resonantie Scan

Een andere tool die ik regelmatig inzet, is een eenvoudige Bio Resonantie Scan (BRS). Bio resonantie werkt op basis van elektromagnetische trillingen. Elke cel in je lichaam zendt zo’n ‘signaal’ uit en die signalen worden opgevangen en geïnterpreteerd op basis van normen, die gerelateerd zijn aan leeftijd, lengte, gewicht en geslacht. Een gezonde cel zendt een ander signaal uit dan een zieke of beschadigde cel; op die manier wordt voor tientallen parameters een score gegenereerd. 

Hoewel een BRS een momentopname is, bevestigt het vaak een voorgevoel en helpt het ook verbanden te zien  én prioriteiten te stellen in het behandelplan.  

Ontlasting-, urine en speekseltesten

Heb je recent al een onderzoek laten doen via de huisarts, dan nemen we die informatie uiteraard ook graag mee in de analyse. Zijn er nog geen onderzoeksgegevens beschikbaar, dan kijken we welke testen het meest relevant zijn voor jouw hulpvraag. 

Naast de eerder genoemde Bio Resonantie-, bloed- en dna-testen, doet Flow & Balans ook speeksel-, urine- en ontlastingsonderzoeken. Ontlastingsonderzoek zetten we doorgaans in bij darmklachten. Het verschilt per parameter welke test(en) hiervoor ingezet worden. We informeren je er graag verder over!