DNA-onderzoek

Duizenden biochemische processen

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde vele duizenden biochemische reacties en omzettingen plaats. Deze biochemische processen spelen niet alleen een grote rol in onze gezondheid, ze zijn ook van invloed op ons welzijn, oftewel: op hoe we ons voelen. 

We hebben het hier bijvoorbeeld over de productie van energie (ATP), het actief maken van vitamines, zodat het lichaam deze kan gebruiken, het verwijderen van giftige stoffen, de aanmaak van allerlei soorten hormonen en van neurotransmitters, zoals serotonine of dopamine, maar ook de vorming van noodzakelijke immuunstoffen en nog veel meer! 

 

Wat zijn jouw sterke en zwakke(re) punten?

Variaties in ons DNA zijn van invloed op de werking van de biochemische processen in jouw lichaam. Deze variaties kun je zien als kleine afwijkingen, die we ook wel SNP’s noemen. Bepaalde SNP’s en vooral ook combinaties hiervan kunnen de oorzaak zijn van uiteenlopende klachten, zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, autisme, depressie, slecht slapen of pms-klachten. 

Daarnaast bepaalt ons DNA ook allerlei persoonlijke kenmerken, waarvan sommige natuurlijk al direct zichtbaar zijn, zoals de kleur van je ogen of van je haar. Maar er zijn ook persoonlijke kenmerken, zoals lactose- of fructose-intolerantie, die je niet ziet, maar die wel heel nuttig zijn om te weten. Omdat je daar dan in de je voeding rekening mee kunt houden.  

"Je kunt langer gezond blijven, dankzij de kennis van je genen!"

Preventie van klachten en aandoeningen

Door jouw genetische informatie in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van je klachten. Daarnaast wil Flow & Balans je via DNA-onderzoek vooral helpen om gericht(er) te werken aan de preventie van klachten en (behandelbare) aandoeningen!

Met DNA-onderzoek wordt namelijk ook duidelijk voor welke ziektebeelden je een (iets) grotere  of juist kleinere aanleg hebt dan gemiddeld. Dat kán confronterend zijn, maar het biedt tegelijkertijd juist ook kansen om gerichter te werken aan jouw gezondheid. Want met voeding en leefstijl is daar vaak nog heel veel mogelijk!

i-Gene Professional kijkt verder

Flow & Balans is geregistreerd als ‘i-Gene-Professsional’ en heeft meerdere opleidingen op het gebied van DNA-onderzoek gevolgd. 

Via Flow & Balans kun je daarom een extra uitgebreid DNA-onderzoek laten doen. Aanvullend op de iGene HEALTH DNA-analyse kun je nog eens ruim 100 genen extra laten onderzoeken. Zodat je nog meer inzicht krijgt in zeer belangrijke lichaamsprocessen, zoals methylatie, detoxificatie, ontstekingsprocessen en oxidatieve stress. Aan deze aanvullende informatie zijn wel extra kosten verbonden, maar de informatie kan je de rest van je leven van pas komen!

Bijvoorbeeld bij het gebruik van medicatie, maar ook bij eventuele  klachten of aanleg van behandelbare ziektes. Zo kun je langer gezond blijven dankzij de kennis van je genen!

Functionele app beschikbaar

Via de i-Gene app kun je al jouw data overzichtelijk terugvinden en beheren. Wil je bepaalde zaken, zoals je aanleg voor sommige ziektes liever niet weten? Dan schakel je deze opties gewoon uit. Dit heb je zelf volledig in de hand en kun je eventueel op een later tijdstip weer herzien. Ook kun je de informatie in een mooi pdf-rapport ontvangen. 

Bij i-Gene staan privacy en anonimiteit overigens hoog in het vaandel. Alle informatie wordt grondig versleuteld verwerkt en opgeslagen. Je blijft zelf baas over je eigen DNA en de resultaten van je DNA-onderzoek worden niet doorverkocht aan andere partijen. 

Heb je nog vragen of wil je een DNA-test bestellen? Neem dan contact op!